Ung i Midtdalen jobber med internasjonale ungdomsprosjekter. Dette er prosjekter som i hovedsak er støttet av EU-midler gjennom programmene Erasmus+ og Europeisk solidaritetskorps.

Fra 2012 har det vært gjennomført flere ungdomsutvekslinger mellom Ung i Midtdalen og organisasjoner fra Italia, Portugal, Ungarn og Kypros. Ungdomsutvekslinger gir ungdom fra 13 til 30 år muligheten til å møtes for å diskutere ulike tema, gjøre aktiviteter sammen og lære om hverandres kultur.

I tillegg til gruppeutvekslinger er også Ung i Midtdalen godkjent som vertskap, koordinator og sender av ungdom som ønsker å jobbe frivillig. Vinstra ungdomsklubb og Ringebu ungdomshus har flere år samarbeidet om prosjekter hvor vi har hatt frivillige fra ulike europeiske land som har jobbet som ungdomsarbeidere hos oss. Vinstra vdg. skule har også vært med som samarbeidspartner i noen av prosjektene, og hatt de samme frivillige som språkassistenter i fransk og tysk.
Dette er prosjekter som gir ungdommer i Midtdalen mulighet til å bli kjent med ungdomarbeidere fra andre land gjennom aktiviteter på ungdomsklubbene og andre ungdomsarrangementer. For oss som jobber med ungdomstiltak er det inspirerende og berikende å ha med nye kolleger i arbeidet.

For ungdom som bor i Midtdalen og ønsker å jobbe frivillig i et annet land er det mulig å kontakte UiM for en uformell prat om muligheter som ligger i programmet Europeisk solidaritetskorps.

Les også mer på Europeisk solidaritetskorps

Muligheter for deg!

Blogg fra våre volunteers

Blogg

Ny volontør i Midtdalen

Hei! Jeg heter Manuel og kommer fra Tyksland (My Norwegian is limited to this few words yet, so I will continue in English). I come

Les mer »